Kamomil BUMI

Vlerat qetësuese të kamomilit janë të pranuara gjërësisht. Ai qetëson nervat dhe muskujt e fytit dhe ju ndihmon të flini më mirë. E sjell gjumin sa hap e mbyll sytë.

Continue Reading

Lule Bliri BUMI

Lulja e Blirit - Arma Më e Fortë Bimore. Lulet e blirit që prej lashtësisë njiheshin si lulet ku fshihen rrezet e diellit. Gjethet e kësaj peme lulëzojnë prej fillimit të

Continue Reading

Sherebel BUMI

Mjeket popullore e lavderojne sherebelen duke e konsideruar si nje nga bimet me sheruese ne bote duke e kategorizuar si nje nder ilaçet me te mira.

Continue Reading

Kamomili Kavanoz

Vlerat qetësuese të kamomilit janë të pranuara gjërësisht. Ai qetëson nervat dhe muskujt e fytit dhe ju ndihmon të flini më mirë. E sjell gjumin sa hap e mbyll sytë.

Continue Reading

Sherebel Kavanoz

Mjeket popullore e lavderojne sherebelen duke e konsideruar si nje nga bimet me sheruese ne bote duke e kategorizuar si nje nder ilaçet me te mira.

Continue Reading

Caj Mali Kavanoz

Sideritis, i njohur ndryshe me emrin Çaji i malit, apo ne arberisht "skutina e Shen Merise" është një barishte e mrënjohur për vetitë mjekësore.

Continue Reading

Lule Murrizi

Murrizi është një nga ato bimët me përdorime të shumëfishta, që të gjithë duhet ta kenë në shtëpi. Shqipëria, për fat të mirë është një burim i pasur i kësaj bime magjike e të egër.

Continue Reading

Caj Mali Qese

Sideritis, i njohur ndryshe me emrin Çaji i malit, apo ne arberisht "skutina e Shen Merise" është një barishte e mrënjohur për vetitë mjekësore.

Continue Reading

Hithra

Ajo të përvëlon që me prekjen e parë, por pavarësisht drithërimës është e pamundur të heqësh dorë prej saj. Në Shqipëri përdorimin më të shpeshtë e gjen tek

Continue Reading

Milca Bar Blete

Grekët e lashtë e kanë përdorur barin e bletës që 2000 vjet më parë. Asokohe, bari i bletës ishte një kurë bimore në nder të perëndeshës Diana. Në mesjetë, bari i bletës përdorej për të lyer plagët,

Continue Reading

© Bumi shpk 2020

design by B2B.al

Press enter to search